Історія бренду Rab, одяг та спорядження якого входять в топи аутдор-ринку, почалася в 70-х серед найвищих гір світу.

Британські альпіністи Реб Керрінгтон та Алан Роуз під час експедицій в Альпи, Гімалаї та Анди користувалися недосконалою на той час екіпіровкою. Доводилось на ходу переробляти її під свої потреби. Тоді майбутній засновник бренду Rab зрозумів, чого насправді альпіністи хочуть від спорядження, і як це можна втілити в життя.

Перед стартом чергової експедиції, цього разу Патагонією, багаж Реба та Алана застряг у доках в Англії. Щоб зайняти себе і підзаробити, Реб влаштовується на місцеву текстильну фабрику, де шиє армійські спальні мішки. Долею випадку він отримує навички, що закладуть основу його майбутнього успішного бізнесу.  

Як були створені перші продукти Rab

В 1979 р. шляхи альпіністів розходяться: Роуз і далі зосереджується на альпінізмі, а Керрінгтон оселяється в Шеффілді та одружується.

Після народження доньки в 1981—му молодій сім’ї потрібно більше коштів. Реб, маючи за спиною відповідні досвід та знання, береться за виготовлення власних спальників.

Пошиті на горищі, без заводського обладнання, вироби Керрінгтона не поступались і навіть перевершували наявні на тодішньому ринку продукти. Якісними функціональними виробами швидко зацікавилась місцева альпспільнота.

Попит росте, і невдовзі Керрінгтон переносить виробництво на завод. Починається офіційна історія компанії Rab. 

Rab сьогодні: якість, практичність та екологічність

З моменту заснування і до сьогодні базові принципи бренду Rab незмінні:

  • Спорядження має бути в першу чергу міцним і практичним.
  • Вироби повністю враховують специфіку застосування, так як створюють їх аутдорники для аутдорників. 
  • Продукція проходить ретельну перевірку, зразки тестують не лише в лабораторії, а й безпосередньо в горах.

Після виходу Реба Керрінгтона на пенсію і передачі бізнесу компанії Equip Outdoor Technologies на початку 2000-х, Rab не втрачає позиції, а навпаки, продовжує набирати обертів. Після зміни власника вироби бренду залишаються взірцем якості та функціональності. Крім того, останні роки компанія активно впроваджує екологічні та соціально відповідальні методи виробництва.

Де купити одяг і спорядження Rab в Україні

Флагманський продукт бренду, — Rab Microlight Alpine Jacket, — давно став класикою, моделлю поза часом. Вже багато років це одна з найпопулярніших пухових курток Rab, і саме з неї можна почати знайомство з брендом. Однак радимо не обмежувати себе у виборі!

У нашому фірмовому магазині представлена оригінальна сертифікована продукція Rab: куртки, жилети, фліски, футболки, сорочки та інший одяг, спальні мішки, рюкзаки. Підібрати модель та розмір, розібратися у різноманітті фасонів та матеріалів допоможуть консультанти онлайн-магазину Rab.