Наразі в індустрії активного відпочинку відбуваються значні зміни у сфері водонепроникності, зокрема, перехід на DWR без флюрокарбону у водонепроникному одязі.

У цій статті розглядається важливість догляду за водонепроникним спорядженням, якщо воно було оброблене DWR, а також те, як цей догляд зміниться з переходом на DWR без флюрокарбону.

Термін DWR означає довговічне водовідштовхувальне покриття.

Цей процес передбачає використання хімічних речовин для надання водовідштовхувальних властивостей зовнішньому шару тканини. Важливо зазначити, що не всі хімічні речовини є шкідливими, оскільки вода - це хімічна речовина, і наші тіла також складаються з хімічних речовин.

Однак хімічні речовини, які роками використовуються для водовідштовхування в індустрії одягу на відкритому повітрі, є настільки відштовхуючими і довговічними, що не руйнуються, коли потрапляють у навколишнє середовище.

Ці та інші так звані вічні хімічні речовини просто зберігаються в природі.

Характеристики, які дозволяють використовувати їх у водовідштовхувальних засобах, є їхньою екологічною катастрофою. Вони занадто добре справляються зі своєю роботою і ніколи не зникнуть. Чим більше їх потрапляє в наше довкілля, ми починаємо спостерігати біоакумуляцію в дикій природі та в людях.

Ми вже знаємо, що вони мають досить погані побічні ефекти, але ми ще не маємо повної картини того, наскільки поганими можуть бути ці побічні ефекти.

Що Rab з цим робить?

Ось чому такі компанії, як Rab, відмовляються від таких хімічних речовин і шукають інші способи збереження водовідштовхувальних властивостей, повітропроникності та зносостійкості за допомогою хімічних речовин, які є менш шкідливими для довкілля.

Rab хоче переконатися, що одяг, який створюється, має якомога менший довготривалий вплив на нашу планету.

Відмовитися від хімічної обробки одягу - це лише один із способів зробити це. Інший - зробити так, щоб вони залишалися корисними якомога довше. Тому догляд за одягом має важливе значення для того, щоб переконатися, що ми не чинимо більшого впливу, ніж потрібно.

По мірі того, як Rab відходить від більш шкідливих хімікатів до нових, менш шкідливих альтернатив, спосіб догляду за одягом Rab буде змінюватися.

Нам потрібно докладати додаткових зусиль, щоб підтримувати його в належному робочому стані:

  • Ми повинні частіше прати наше спорядження і використовувати миючі засоби, призначені для водонепроникних тканин.
  • Потрібно уникати використання пом'якшувачів для тканин, оскільки вони можуть вкривати тканину і робити її менш водовідштовхувальною.

Дотримуючись цих простих порад, ми можемо допомогти зберегти наше водонепроникне спорядження в хорошому стані і зробити свій внесок у захист довкілля.