Надійна водонепроникна куртка - важливий елемент спорядження для активного відпочинку, тож як правильно її вибрати?
Ми пропонуємо різноманітні водонепроникні куртки, від легких до утеплених. У цьому посібнику ми пояснимо деякі технології та розповімо, як купити найкращу водонепроникну куртку для ваших потреб.

Зміст:

 

Як працюють водонепроникні куртки?

За водонепроникними куртками стоїть велика наука, яка створює різні рівні водонепроникності, повітропроникності та довговічності. Сучасні водонепроникні тканини використовують тонку мембрану і часто застосовують стійку водовідштовхувальну обробку (DWR).

Іншим методом виготовлення є водонепроникні ламінати, які бувають 2, 2,5 і 3-шарові. Ламінати - це тонкі мембрани, виготовлені окремо у вигляді листа матеріалу, який потім приклеюється або склеюється (ламінується) з лицьовою тканиною.

Обидва типи водонепроникних технологій застосовуються для різних видів діяльності та типів опадів.

 

 

 

 

Lightweight

Легкі та компактні водонепроникні куртки потрібні для літньої погоди з мінливими прогнозами.

Вам знадобиться куртка, яку можна легко сховати під час швидких і легких пригод.

Такі куртки, як Namche GORE-TEX PACLITE® або Phantom забезпечують водонепроникність, але не обтяжують вас.

Наші легкі водонепроникні куртки мають:

  • 2,5-шарова конструкція для зменшення ваги
  • Технології, такі як GORE-TEX PACLITE® або Pertex® Shield
  • Проклеєні шви та водонепроникні застібки-блискавки

Midweight

У дні, коли вам потрібен більший захист від дощу, більш щільна, але водонепроникна куртка не дасть вам зупинитися, незалежно від прогнозу погоди. Куртка на увесь день повинна бути зручною та дихаючою, з активним кроєм, як у Kinetic Alpine 2.0  або Kangri GORE-TEX Jacket.

Наші водонепроникні куртки середньої щільності:

  • Дихаючі мембрани, що запобігають затримці вологи всередині
  • Капюшони, сумісні з шоломами
  • Вентиляційні елементи, такі як вентиляційні блискавки

Heavyweight

Якщо ви вирушаєте в бурю в екстремальних горах, вам знадобиться куртка, яка буде не достатньо міцною. Ми пропонуємо жорсткі конструкції, які не підведуть вас, наприклад - Latok Mountain GORE-TEX® Pro Jacket з 3-шаровою оболонкою або Zanskar GORE-TEX® Jacket, які ідеально підходять для походів взимку.

Наші щільні водонепроникні куртки:

  • Мають міцну 3-шарову конструкцію
  • Двосторонні регульовані капюшони
  • Формовані рукави для полегшення руху
  • Проклеєні шви та водонепроникні блискавки

Insulated Waterproofs

У холодних і вологих умовах вам може знадобитися водонепроникний утеплювач, щоб зігрітися. Всі наші пуховики, до 900 одиниць наповнювача, мають гідрофобну обробку. Ми також пропонуємо деякі повністю водонепроникні моделі, такі як Valiance. Ви можете дізнатися більше в нашому Посібнику з вибору пуховика.

Особливості наших водонепроникних пуховиків:

  • Водонепроникні застібки-блискавки YKK®
  • Тканини Pertex® Shield з конструкцією перегородок для наповнювача
  • Гідрофобний пух Rab® без фторуглецю, розроблений спільно з Nikwax®.

Яка водонепроникна куртка найкраща?

 

 

Наша колекція водонепроникних курток спеціально розроблена для гірських видів спорту, від альпінізму до велоспорту. Вони оснащені спеціальними функціями, які допоможуть вам почуватися комфортно та захищено, незалежно від того, які виклики з вами трапиться протягом дня. Саме тому наші водонепроникні куртки для скелелазіння та їзди на велосипеді мають капюшони, сумісні з шоломами, а куртки для бігу мають вентиляційні застібки-блискавки, що дозволяють відводити тепло на важких ділянках підйому.

 

Хайкінг

Вам потрібна універсальна та захисна водонепроникна куртка. Куртка, яка легко пакується в рюкзак, але при цьому забезпечує високий рівень рухливості та функціональності.  

Що робить водонепроникну куртку ідеальною для походів?

  • Двошарові регульовані капюшони з жорсткими козирками захистять вас від негоди і дозволять легко рухати головою, зберігаючи видимість.
  • Якщо ви любите рухатися швидко, вентиляційні застібки-блискавки дозволять вам пропускати повітря.
  • Кишені дозволять тримати найнеобхідніші речі під рукою.

Трейловий біг

Вам потрібна надлегка водонепроникна куртка, яка добре пропускає повітря і не займає багато місця, щоб її можна було легко сховати, коли вона не потрібна, без шкоди для захисту від вологи, коли погода змінюється.

На що слід звернути увагу при виборі водонепроникної куртки для трейлового бігу?

  • Капюшон з еластичною застібкою, що щільно прилягає, буде легким, надійним у русі та захистить під час дощу та сильного вітру.
  • Облягаючий крій без зайвої тканини - ключовий фактор для гірських бігунів, які прагнуть бігти далеко і швидко.
  • Зменшіть вагу та об'єм завдяки мінімальній кількості кишень та регульованим елементам.

Велосипедні

Будь то гірський велосипед чи гравійна їзда, велосипедисти знають, що хороший водонепроникний одяг - це різниця між чудовою поїздкою та некомфортною, в дні з мінливим прогнозом погоди. Наші велосипедні водонепроникні куртки скроєні спеціально для велосипеда, щоб ви могли довше залишатися на трасі.

Які характеристики потрібні для водонепроникної велокуртки?

  • Спеціальний крій для велосипедистів з подовженим заднім подолом, щоб прикрити поперек під час їзди.
  • Мала вага, щоб мінімізувати об'єм та полегшити можливість пакування.
  • Капюшон, сумісний із шоломом.
  • Легкодоступні кишені для гаджетів та перекусів.

Альпінізм

Вам потрібна куртка, яка зможе захистити вас у найсуворіших гірських умовах на найбільш складній місцевості. Куртка для альпінізму повинна бути надійною та міцною, з можливістю розміщення під нею декількох шарів одягу. 

Як вибрати водонепроникну куртку для альпінізму?

  • Посилення в місцях, що піддаються найбільшому зносу, для захисту від дряпання об каміння та лід.
  • Сумісні з шоломом капюшони TriPoint для максимального захисту і відмінного огляду.
  • Двостороння застібка-блискавка спереду, яка легко застібається на ремені безпеки.
  • Подовжені вентиляційні отвори під пахвами для контролю потоку повітря.

 

Чи можна прати водонепроникну куртку?

 

Регулярне прання та догляд за водонепроникним спорядженням необхідні для збереження його експлуатаційних характеристик. Команда нашого сервісного центру створила цю покрокову інструкцію, щоб показати вам, як випрати водонепроникну куртку в домашніх умовах, у нашому відео.

Щоб отримати найкращі результати та уникнути пошкодження одягу, використовуйте спеціальні засоби для прання та захисту, такі як Nikwax, дотримуючись інструкцій. Крім того, ви можете віддати свій виріб Rab для професійного прання.

 

 

Чи можна відремонтувати пошкоджену водонепроникну куртку?

 

У польових умовах ви можете тимчасово залатати розриви та дірки у вашій водонепроникній куртці. Це дозволить вам продовжувати рух, поки ви не зможете передати свою куртку експертам ремонтної майстерні. Тому не поспішайте викидувати свою куртку через поламану блискаву чи розірваний шов - річ можна полагодити без шкоди для водонепроникності.

 

 

Чи можу я купити водонепроникну куртку з перероблених матеріалів?

 

У нас є асортимент водонепроникних курток і штанів, виготовлених з перероблених матеріалів. Часто одяг не виготовляється повністю з перероблених матеріалів, але має 100% перероблену лицьову тканину або підкладку.

 

Що означає DWR без фторуглецю?

 

Довговічні водовідштовхувальні покриття (DWR) наносяться на тканину, сприяючи тому, що вода збирається і скочується. Це захищає тканину від впливу води, запобігаючи її намоканню. Ми переживаємо багато змін в індустрії зовнішнього одягу, оскільки переходимо на використання водовідштовхувальних матеріалів DWR (Durable Water Repellent), що не містять фторвуглецю. Ми робимо все можливе, щоб знайти високоефективні, безфторвуглецеві рішення з меншим впливом на навколишнє середовище.  Ці DWR виготовлені з іншої хімічної сполуки. Хоча вони не мають таких самих водовідштовхувальних властивостей, як їхні аналоги на основі фторвуглецю, вони забезпечують необхідну вам водостійкість або водонепроникність.