Правильний догляд за спальним мішком - запорука того, що він прослужить вам якомога довше. Починаючи від пакування спального мішка в компресійний мішок перед мандрівкою і закінчуючи правильним доглядом та зберіганням після повернення додому. Тут ми ділимося порадами та підказками, як отримати максимальну віддачу від спального мішка.

Найкращий спосіб упакувати спальний мішок - покласти його в компресійний мішок.

  1. Почніть з дна мішка. Якщо ви почнете знизу, повітря, яке потрапило всередину мішка, зможе вийти назовні.
  2. Продовжуйте набирати по одному шматочку і складати його в мішок. Помістивши мішок між ногами, ви можете допомогти собі в цьому. З кожною набиванням мішка повертайте його, щоб забезпечити рівномірне наповнення.
  3. Продовжуйте, поки весь спальний мішок не опиниться в компресійному мішку.
  4. Затягніть верхній шнур або скрутіть мішок і закріпіть компресійні ремені, які можуть бути в компресійному мішку. Не всі мішки мають їх, тому не хвилюйтеся, якщо у вашому немає.

Компресійний мішок - чудовий спосіб перенесення спальника, але не ідеальний для зберігання вдома. Тривале зберігання та набивання може пошкодити пух у спальнику. Тому, якщо ви зберігаєте їх вдома, у нас є кілька варіантів:

  • Мішки для зберігання: Після повернення з подорожі обов'язково просушіть і провітріть спальний мішок. Переконайтеся, що в ньому не залишилося вологи. Завжди використовуйте повітропроникний мішок для зберігання спального мішка. Ніколи не використовуйте для цього поліетиленові пакети або герметичний мішок, тому що волога, яка не виводиться назовні, може спричинити появу плісняви.
  • Підвісьте його: Якщо у вас є місце для зберігання, повісьте спальник на вішалку, щоб він залишився у підвішеному стані і його можна було легко перекласти в сумку для наступної подорожі.