Зберігати тепло та комфорт у несприятливих умовах - це основа продукції бренду Rab. Які матеріали використовуються? Як це працює і чому ви повинні звертати увагу на утеплювач у вашому спорядженні?

Зміст:

 

Що таке утеплювач і як він працює?

У продукції Rab використовується два види матеріалів, щоб захистити вас від холоду: натуральний пух качок або гусей та синтетичні волокна.

Обидва утеплювачі працюють однаково, затримуючи повітря у своїй структурі. Пух або синтетичні волокна самі по собі не зігрівають, вся справа в їх здатності ефективно утримувати повітря і зберігати його стабільність.

Ви можете знайти повітря, що діє як ізолятор, у найрізноманітніших місцях... У стінах вашого будинку, у вашому матраці або навіть у вашій чашці з кавою, яку ви носите з собою. В ізольованому спорядженні зазвичай використовують пух або синтетичну ізоляцію, хоча деякі вироби можуть використовувати обидва матеріали у своїй конструкції.

Типи утеплювача

В утепленому одязі використовується або пух, або синтетичний утеплювач, хоча в деяких моделях застосовуються обидва матеріали.

Особливості пухового утеплючвача

Пух - це пухнасті скупчення, які знаходяться під більш жорстким зовнішнім пір'ям качок і гусей. Якщо цього достатньо, щоб зігріти їх, то це досить добре і для нас.

Коли люди говорять про пух, вони часто називають його пір'ям. Однак пір'я - це лише дуже мала частка утеплювача. У виробах Rab використовують набагато більше пуху, ніж пера. 

Що такого чудового в пуху?

Пух складається з дуже тонких волокон, які забезпечують найлегший та найефективніший спосіб утримувати повітря в потрібному положенні.

Затримане повітря забезпечує неймовірно ефективний тепловий бар'єр. Його характеристики не мають собі рівних з будь-якими іншими натуральними або синтетичними аналогами. Окремі пухові кластери розширюються (або піднімаються), щоб заповнити площу, яка є величезною порівняно з їх розміром. Об'єм пуху майже повністю складається з повітря, тому будь-яке спорядження, наповнене пухом, залишається неймовірно легким і пружним.


Коефіцієнт щільності пухо-пір'яного наповнювача

Це кількість суміші пера і пуху, яка міститься у вашому пуховому одязі. Чим вищий показник, тим більше пуху містить виріб.

Для виробів Rab з качиного пуху діє співвідношення кластерів 80:20, де вміст пера становить максимум 20%. Для виробів з гусячого пуху це співвідношення змінюється до 90:10, де мінімальний вміст пуху становить 90%.

Чим вищий відсоток пуху, тим вище тепловіддача у співвідношенні до ваги утеплювача.

 

Детальніше про щільність наповнення

 

Що таке гідрофобний пух?

 

Стандарт відповідального ставлення до пуху

Пухові наповнювачі Rab сертифіковані за стандартом Responsible Down Standard, що підтверджено сертифікатом Control Union 839597. Стандарт Responsible Down Standard (RDS) проводить незалежну сертифікацію пуху та пір'я на відповідність вимогам утримання тварин і відстежує шлях від ферми до кінцевого продукту.

Особливості синтетичного утеплювача

Синтетичні утеплювачі повністю створені людиною. Зазвичай їх створюють з поліестеру у вигляді листів, які за своїми властивостями дуже схожі на пух, або ж у вигляді спінених (надутих) конструкцій.

Нитки різного розміру переплітаються між собою, створюючи повітряні кишені, які ізолюють вас від холоду.

Що такого хорошого в синтетичному утеплювачі?

Синтетичний утеплювач міцний і еластичний. Він легкий, швидко сохне і залишається ефективним у вологих умовах. Синтетичний листовий утеплювач може бути особливо корисним для спорядження, що використовується в режимі «стоп-старт» або при швидких сходженнях, оскільки його можна використовувати разом з повітропроникними тканинами. Він розроблений так, щоб реагувати на вашу активність, ізолюючи або пропускаючи повітря, щоб регулювати температуру в широкому діапазоні умов.

 

 

Як виготовляється синтетична ізоляція?

Загалом, листовий утеплювач - це нетканий матеріал. Він виробляється з використанням поліефірних волокон, які переплітаються, утворюючи тривимірну структуру, схожу на павутину. Ця структура утримується на місці сполучними волокнами, які активуються при нагріванні (розплавляються) таким чином, що вони з'єднуються в точках перетину волокон, щоб утримувати їх на місці.

 

 

PrimaLoft

У виробах Rab використовуються різні типи синтетичних утеплювачів PrimaLoft®. Деякі з них імітують структуру пуху в упаковці без пір'я, інші виготовлені зі 100% переробленого пластику.

Дізнайтеся, як це працює, щоб зігріти вас:

 

 

Пух чи синтетика?

Хоча пухові та синтетичні утеплювачі мають багато аналогічних властивостей, існують певні ситуації, коли один з них має перевагу над іншим.

 

Пуховий утеплювач:

  • Висока теплопровідність при невеликій масі
  • Вироби з пуху компактно і легко складаються

 

Синтетичний утеплювач:

  • Ідеальний для вологих умов
  • Залишається теплим навіть при намоканні
  • Швидке висихання

Ваш вибір буде залежати від місцевості, характеру активності та умов, з якими ви очікуєте зіткнутися.